Een boek cadeau geven is altijd een goed idee. Ook voor een wielrenner. Zeker in de winterperiode, dan hebben fietsliefhebbers over het algemeen wat meer tijd om handen. Tijd dus om eens lekker ontspannen achterover te leunen en een boek te verslinden. En ja, hier komt de inkopper; wat leest een wielrenner het liefst? Precies, een boek over wielrennen. Daarom hebben we in dit blog een aantal mooie boeken over wielrennen op een rij gezet. Kies er maar één uit. Je maakt die fietsgek hier altijd blij mee.


Boeken over wielerlegendes

De wielersport kent veel legendes, van Fausto Coppi, Jaques Anquetil en Eddy Merckx tot recenter grootheden als Chris Froome, Peter Sagan en Fabian Cancellara. Zoek je een cadeau voor een wielrenner die nog steeds wegkwijnt bij de prestaties van deze grootheden dan zijn dit mooie boeken om cadeau te doen.

Boeken over legendes in het wielrennen
Boeken over wielrennen: Legendes

CADEAUTips: Les heros! – Anquetil €19,95  /  Het jaar van Eddy Merckx 69  €49,99 /  Fabian Cancellara €54,99


Tijdschriften over wielrennen

Niet iedereen is een boekenwurm. De één kan uren geconcentreerd met een boek bezig zijn, de ander kan er zich niet toe zetten. Ken je zo’n wielrenner met korte aandachtspan maar die het wel leuk vind om op de hoogte te blijven van actualiteiten in de wielerwereld. Dan is een tijdschrift een mooi cadeau. Er is keuze genoeg. En er zijn een paar echte parels van tijdschriften over wielrennen te koop!

Tijdschriften over wielrennen
Boeken over wielrennen: Tijdschriften

CADEAUTips: De muur €12,50 / Soigneur €12,50


Trainingsboeken voor wielrenners

In iedere wielrenner schuilt een beetje competitie, als is het maar met zichzelf. Maar er zijn er ook bij die nemen wielrennen uiterst serieus. De echte fanatiekeling wil altijd beter. Die ene wedstrijd winnen, rivaal verslaan of KOM bemachtigen. Voor de fanatieke wielrenner is een boek over training een perfect wielercadeau.

Boeken over fietstraining
Boeken over wielrennen: Training

CADEAUTips: The Cyclist’s Training Bible €15,- / De weg naar de wielerdroom €23,50 / Ride Inside €20,99


Fiets avonturen

Fietsen op zich is al een cadeau voor de echte wieleravonturier. De fiets is niet alleen recreatie of sport, dit is het vervoersmiddel bij uitstek op weg naar de mooiste verhalen. Boeken over fietsavonturen zijn een mooie inspiratiebron voor nieuwe epische tochten op de fiets of gewoon om even lekker bij weg te dromen.

Boeken over fiets avonturen
Boeken over wielrennen: Avonturen

CADEAUTips: Pellegrina €29,95  / One Year on a Bike €39,89 / Rides of the World €29,48


Culinaire boeken voor wielrenners

Als er iets is wat een wielrenner goed kan dan is het wel calorieën verbranden en veel eten.Heb je een wielervriend die culinair is aangelegd dan zijn er tal van boeken te koop waar hij of zij de vingers bij kan aflikken. Van het zelf maken van snacks voor onderweg tot het maken van een 5 gangen menu om optimaal mee te recupereren. Een culinair wielerboek is perfect cadeau voor een wielrenner.

kookboeken voor racefietsers
Boeken over wielrennen: Culinair

CADEAUTips: De Cycling Chef €24,99 / Vélochef €31,99 / Fueling the Cycling Revolution €22,-


Boeken over 
wielerwedstrijden

Parijs Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Tour de France of Strade Bianche, de wielrenner die van wedstrijden houdt stemt zijn hele planning erop af. Het liefst wordt er s ’morgens een stevige trainingsronde gemaakt waarna thuisgekomen de TV meteen aangaat om geen seconde van deze legendarische wedstrijden te missen. Wat geef je zo’n wielrenner dan cadeau? Natuurlijk een boek over deze wedstrijden zodat er nog even over gelezen kan worden voor het slapengaan.

Boeken over wielerwedstrijden
Boeken over wielrennen: Wedstrijden

CADEAUTips: De Ronde van Vlaanderen €7,90 / Paris-Roubaix €34,99
The Official History of the Tour de France €21,94


Literatuur voor wielrenners

Romans, thrillers, mooie verhalen met een hoofdrol voor wielrennen. Soms is het heerlijk om even weg te duiken in een andere wereld. Ken je een wielrenner die een echte boekenwurm is dan maak je hem of haar ontzettend blij door een mooi stuk fietsliteratuur cadeau te doen.

Literatuur over wielrennen
Boeken over wielrennen: Literatuur

CADEAUTips: De Ereronde van de Eland €9,99 /  De Renner €12,50 /  Het Geel de Renner en de Dood €19,95


Onderhoudsboeken voor je racefiets

De wielrenner die een gat in de lucht springt als hij een onderhoudsboek cadeau krijgt is makkelijk te herkennen. Waarschijnlijk is zijn garage of schuur volledig georganiseerd. Op de wekelijkse zondagmorgenrit blink zijn fiets zo hard dat het pijn doet aan je ogen. Lange afstanden rijden vindt deze wielrenner niet zo spannend. Het grootste cadeau dat je hem kan doen is uren achter elkaar sleutelen aan zijn grote liefde op twee wielen.

Boeken over racefiets onderhoud
Boeken over wielrennen: Onderhoud en reparaties

CADEAUTips: 100 Years of Bicycle €33,99 / Handboek Fietsreparaties €22.05 / Road Bike Maintenance €26,09

Biografieën van wielrenners

Een kijkje in het leven van onze wielerhelden, hoe zijn ze opgegroeid, wat zijn hun drijfveren, hoe zijn ze profwielrenner geworden en hoe hebben ze hun mooiste overwinningen zelf ervaren? Een mooie biografie is altijd een perfect boek om cadeau te doen.

Biografien van wielrenners
Boeken over wielrennen: Biografieën

CADEAUTips: Thomas Dekker: Mijn Gevecht €15,99 /  Sagan €9,95 / Tank €21,99