Cadeaus voor wielrenners vinden. Dat is een hele zoektocht. Je bent hier vast beland omdat je een vriend, vriendin, vader, moeder of collega hebt die is besmet met het wielervirus. Je herkent ze meteen. Op verjaardagen of andere bijeenkomsten hebben ze het maar over één ding. Wielrennen! Of het nu gaat over het invullen van de tourpoule of het schoonmaken van een fietsketting. Ze praten makkelijk een hele avond vol over dat ene onderwerp. Dus wat doe je als je een cadeau moet kopen voor een wielrenner? Precies, je gaat een leuk fiets gerelateerd presentje uitzoeken. Maar lastig dat dat is!

Gelukkig biedt wielercadeau.nl hulp. Deze website wordt gemaakt door diezelfde fietsgekken waar je een cadeau voor moet vinden. Dus als je hier niks vindt… Op deze website vind je tal van cadeautips voor die enthousiaste fietsliefhebber. Van kleinigheidjes tot peperdure fiets hebbedingen. Maar aan welke criteria moet een goed cadeau nu voldoen?

Een goed wielercadeau hoeft niet duur te zijn.

Precies, een leuk presentje voor die fietsgek hoeft niet meteen een gat in je portemonnee te branden. Er zijn tal van kleinigheidjes waar je een wielrenner dolgelukkig mee maakt. Het zijn vaak alleen niet de meest originele cadeaus om te geven. Maarja, het is dan ook niet voor jou bedoeld hè. Een paar voorbeelden. Probeer er eens achter te komen op welke kleur fiets jouw wielrenner rijdt. Hier kun je heel leuk cadeaus op aanpassen. Wielrenners vinden het fantastisch om goed gesoigneerd de weg op te gaan. Het zijn echte ijdeltuiten op de fiets. Denk aan cadeaus als matchende bidons, stuurlint of een Ass-Savers (Dat is een klein spatbordje).

cadeau soigneren racefiets
Wielrenners vinden het fantastisch om goed gesoigneerd op pad te gaan. Alles moet matchen!

Een duur cadeau voor een wielrenner uitzoeken.

Het leven van een wielrenner is niet altijd even makkelijk, want wat zijn er veel mooie spullen te koop in deze hobby. Een geval van wielerverslaving zal in de meeste gevallen gelukkig wel een positieve uitwerking hebben op de fysieke gezondheid. Maar waar de wielrenner vaak over zwijgt is dat deze aandoening hem of haar (ja hoor ook vrouwen kunnen er wat van) naar de rand van de financiële afgrond kan duwen.

Ga je met een paar man naar het feestje van de wielrenner dan is het een goed idee om gezamenlijk wat geld bij elkaar te leggen. Een wielrenner weet zelf ook wel wat zijn uitrusting kost. Vaak doe je er dan nog beter aan ook. Het cadeau mag dan wat meer kosten. Maar de kans is dan ook groter dat jou cadeau niet ergens gaat liggen stofvangen in een vergeten hoekje van de garage of fietsschuur.

Ga eerst op onderzoek!

Doe van te voren wel even goed onderzoek bij familie, vrienden of partner van de wielrenner voordat je met een cadeau aankomt dat geruild moet worden.

Een paar mooie tips voor cadeaus voor wielrenners die wat duurder mogen zijn; zoals eerder gezegd het  is een ijdel clubje die fietsers. Weet  je de kleur van de fiets dan kun je je wagen aan kleding. Een mooi Castelli fietsjack of een paar flitsende fietsschoenen is dan heel gaaf om te geven. Maar een wielrenner is ook blij met een setje nieuwe snelle Continental Grand Prix 5000 banden. Kan ie weer kilometers vreten. Heeft die fietser echt een mooi cadeau verdiend? Misschien kun je je dan wagen aan een nieuwe fietsnavigatie of fietstrainer 

Cadeaus voor het onderhouden van de wielrenfiets zijn altijd goed!

Het onderhouden van een racefiets is onlosmakelijk verbonden met wielrennen, zeker als je als wielergek ook in de koudere maanden van het jaar op weg gaat. Dan ben je vaak net zo lang bezig met het poetsen en onderhouden van je fiets dan dat je erop zit. Als het cadeau met fietsonderhoud te maken heeft, dan heeft de wielrenner er altijd wat aan! Denk aan de volgende cadeaus; een borstelset om de aandrijflijn schoon te maken. Een mooi luxe bikecleaner, smeermiddel of een siliconenspray voor het frame. Je fiets schoonmaken met goed materiaal is voor iedere wielrenner een feestje! 

cadeau onderhoud racefiets
Onderhoud van de racefiets wordt een feestje met de juiste producten

Kom je er nog niet uit? Doe inspiratie op bij wielerblogs.

Op deze website vindt je allerlei producten om cadeau te geven. Kom je er nog niet uit? Dan kan je zelf ook eens op onderzoek gaan naar de nieuwste trends. Op wierlerblogs als bijvoorbeeld deze staan vaak de laatste snufjes op het gebied van wielrennen. Succes met het vinden van een cadeau!